Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarns 16-åringar bäst i Sverige

Nykvarns IF:s 16-åringar är bäst i Sverige i innebandy. I helgen besegrades Skoghall i och Mora vid Innebandyfesten i Växjö.

Tränaren Sebastian Wahlgren är rörd när han pratar om laget han följt under så många år.

-Jag har tränat dom här sedan de var fem år. Det är ett helt fantastiskt gäng, säger Sebastian Wahlgren stolt efter det att SM-slutspelet avgjorts.

På lördagen stod Skoghall för motståndet. En match som på förhand sades bli tuff. Men det blev ingen match, Nykkvarn vann med 7-1.

- Det är den bästa match vi någonsin spelat, en riktig urladdning. Alla spelade på topp och ingen gjorde ett enda misstag. Det var närmare 10-0 än en seger med färre mål, säger Sebastian Wahlgren.

Nykvarns mål gjordes av Kevin Rigogiannis, 2, Hannes Friman, Lucas Rigogiannis, Tim Löfgren-Lindgren, Simon Westgärds och Sebastian Thorberg.

Finalen som spelades på söndagen mot KAIS Mora blev tuffare. Visserligen tog Nykvarn ganska snabbt ledningen med 2-0 efter mål av Viktor Wahlgren och Lucas Rigogiannis. Men sedan blev det svårare.

- Vi blev lite för bekväma. Lite förståeligt efter urladdningen mot Skoghall, berättar Sebastian Wahlgren.

Mora reducerade, och Hannes Friman gav Nykvarn ledningen med 3-1 i den andra perioden. Men Mora reducerade innan den sista periodpausen och den sista perioden blev högst dramatisk, Mora saknade inte chanser att kvittera.

- Vi gjorde en fantastiskt prestation i försvaret. Killar som Simon Westgärds och kaptenen Viktor Wahlgren gjorde en fantastisk match i defensiven. Dom brukar inte få så mycket cred men nu stod dom ut ordentligt och tog ansvar i försvaret, berömmer Sebastian Wahlgren.

Säsongen är över för spelarna. Nu blir det en period med vila, men den andra maj drar försäsongen igång.

Hur många av dom här kllarna kommer att spela med a-laget nästa säsong?

- Jag vet inte riktigt, vi kommer nog att skynda långsamt med det här laget och låta dom spela ihop någon säsong till. Jag tror att det är bäst för dom, avslutar Sebastian Wahlgren.