Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarn vann seriefinalen

Nykvarns IF är i kapp Katrineholm i toppstriden i division två. I alla fall poängmässigt. NIF vann gårdagens seriefinal på hemmaplan med 8–6.

Annons

Det är två lag med lika många poäng som slåss om seriesegern med tre omgångar kvar.

Nykvarns IF tog sista chansen och slog serieledande Katrineholm i Björkestahallen i går kväll.

Nu återstår fem mål att plocka in i toppstriden, som mycket väl kan avgöras på målskillnad.

– Nu är det de som, har pressen på sig, det kan hända saker i huvudet efter en förlust, säger Nykvarns tränare Alexander Vestman.

I gårdagens match var det gästerna som länge hade initiativet. Katrineholm tog ledningen tre gånger, men Nykvarn kvitterade varje gång.

Emil Berglund gav NIF ledningen för första gången i slutet av andra perioden, men i början av tredje kvitterade Katrineholm. Men efter två raka mål till 6–4 släppte Nykvarn aldrig ledningen.

Med drygt en minut kvar att spela, bara 18 sekunder efter att Nykvarn gjort 7–5 och Katrineholm tagit time out, satte lagkaptenen Felix Nyberg 8–5 och avståndet i tabellen var bara tre mål. Men halvminuten senare lyckades Katrineholm göra ett mål till.

– Men det var inget vi tänkte på då, det handlade mer om att vinna matchen så att vi är med i racet, säger Alexander Vestman.

– Det var lite som en boxningsmatch, de gav en smäll och sen gav vi en smäll. Men även om de får vara med länge i matchen tycker jag att vi har mer lägen än dem, vi försöker spela mer och fick utdelning till slut, säger han.

Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype