Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarn tar nya tag efter sekundmissen

Segerfesten ställdes in i sista sekund. Och i stället för skumpa, väntar nu ett tufft kval för NIF:s damer. På lördagen inleds en första matchserie mot Lerum.

Annons

Champagnen låg inte bara på kylning, den hade korkats upp för att fira platsen i allsvenskan.

Då, med en sekund kvar av förra veckans match mot Linköping, kvitterade gästerna. Och den allsvenska direktplatsen gick förlorad.

– Jag trodde att det var klart, så jag var ju på väg in på plan för att fira. Men så får de in bollen i sista sekunden. Det går inte att beskriva, det var overkligt, men det är det som är charmen med sporten, säger Nykvarnstränaren Sebastian Wahlgren.

Nu krävs i stället seger i två matchserier för att nå allsvenskan. Först ut väntar division två-laget Lerum.

– Vi pratar om att det är nu det roliga börjar, så tjejerna ser fram emot utmaningen. Det är en match vi borde vinna, men samtidigt har Lerum allt att vinna medan vi har allt att förlora.

Returen spelas den 20 mars hemma i Björkestahallen. Skulle Nykvarn gå segrande ur dubbelmötet väntar antingen Per Ols eller Karlstad – Karlstad som i sådana fall skulle kunna utnyttja två SSL-spelare om A-laget missar SM-slutspelet.

– Det är inget som spelar roll, matchen ska spelas oavsett, säger Sebastian Wahlgren.