Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarn satsar på nyanlända – får lära sig om den svenska kulturen

Under sommaren satsar Nykvarn på att nyanlända ska lära känna den svenska kulturen genom boken "Välkommen hit", svenskakurser och språkcafé, skriver kommunen på sin hemsida.

Anmäl text- och faktafel

Nykvarn har tilldelats 180 exemplar av boken "Välkommen hit", som är skriven av Daniela Lundin Hatje och Josefin Andersson. Boken är skriven för att hjälpa nyanlända vuxna och barn lära känna det svenska samhället. Kommunen anordnar svenskundervisning under sommaren och där kommer boken delas ut.

"Vi är jätteglada för böckerna. Boken är uppskattad och fungerar för alla åldersgrupper", säger Jimmy Cebula, integrationschef i Nykvarns kommun, skriver kommunen på sin hemsida.

Boken ges ut på flera språk. Den berättar om dans runt midsommarstången, luciafirandet och fika, hur den svenska skolan fungerar, att poliser är snälla och att man inte får slå barn.

"Vi gör en språksatsning nu på sommaren, på förmiddagarna har vi undervisning för föräldrarna, eftermiddagarna för barnen och på kvällen har vi ett språkcafé öppet för alla", säger Jimmy Cebula enligt kommunens hemsida.