Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarn och Södertäljes sophämtning näst dyrast i Stockholms län

Nykvarn och Södertälje har näst dyrast sophämtningsavgifter i länet för husägare. Detta enligt en ny rapport som Villaägarnas riksförbund har gjort.

Grannkommunerna Södertälje och Nykvarn har näst dyrast sophämtningsavgifter av kommunerna i Stockholms län. Det framgår av en ny rapport om sophämtningsavgifterna för småhusägare runt om i landet som intresseorganisationen Villaägarnas riksförbund genomfört. Rapporten visar att priserna skiljer sig kraftigt åt mellan olika kommuner och olika delar av landet.

Läs också: Gröna påsarna började stinka – Telge återvinning har polisanmälts

Det kostar lika mycket i Södertälje och Nykvarn att få sina sopor omhändertagna: 2 770 kronor per år. Det placerar de bägge kommunerna på en delad andraplats bakom Nacka, som är den dyraste Stockholmskommunen med 2 950 kronor. Lägst avgift i länet har Stockholms stad med 1 460 kronor.

Läs också: Soptaxan höjs när Nykvarnsborna får hemsortering

Men både Södertälje och Nykvarn ligger i lä jämfört med landets dyraste sophanteringskommun, Sala i Västmanland. Där får villaägarna punga ut med 3 390 kronor om året för att få soporna hämtade.

Billigaste sophämtningsavgiften, 950 kronor om året, finns i västgötska Trollhättan.