Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nykvarn nöjda med kritiserad verksamhet

Nykvarns arbete för personer med funktionsnedsättning får kritik från IVO. Men beslutet kommer sent och ansvarig tycker verksamheten kommit på fötter.

Annons

Inspektionen för vård och omsorg (IVO) upptäckte en rad brister på den dagliga verksamheten, för personer med funktionsnedsättning, på Nedre bruket

i Nykvarn 2014.

Eftersom beslutet kommer först nu nöjer sig IVO med att påtala bristerna och därefter avsluta ärendet. Myndigheten förutsätter att vård- och omsorgsnämnden gör något åt problemen – om de fortfarande finns kvar.

IVO konstaterar att verksamheten vid inspektionstillfället uppvisade brister i omvårdnaden och i dokumentationen samt att åtta personer i personalen saknade relevant grundutbildning.

I anmälan som låg till grund för granskningen sägs att två brukare har blivit illa bemötta av personalen.

Jim Zetterberg är ansvarig för den dagliga verksamheten i Nykvarn.

– Vi har en väl fungerande verksamhet som vi är stolta över. Kompetensen bland personalen i dag är fullt tillräcklig. Vi kompetenshöjer vid behov, säger han.