Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygatan grävs upp för tredje gången

För tredje gången på två år ska nu Nygatan grävas upp.
– Varför gjordes inte hela jobbet på en gång i stället? undrar Eddie Demir som driver restaurangen Crazy Town på Nygatan.

Strax före påskhelgen dök det upp arbetare som började gräva i asfalten utanför Eddie Demirs restaurang Crazy town på Nygatan.

– Jag frågade vad de skulle göra och fick beskedet att de skulle lägga kantsten och fixa till trottoaren utanför krogen, berättar Eddie.

Eftersom han fick klart för sig att inte särskilt mycket skulle bli gjort före påskhelgen lyckades han få dem att skjuta fram arbetet till efter påsk.

– Det är förödande för verksamheten när de gräver utanför restaurangen. Det är ingen som vill besöka en krog där det pågår såna arbeten, säger Eddie Demir.

Och detta vet han av egen bitter erfarenhet – det här är tredje gången på två år som han och hans krogverksamhet drabbas av Telge näts grävjobb precis utanför restaurangen.

Han tycker att det är upprörande att inte Telge nät har en bättre samordning av sina arbeten.

– Jag kan inte förstå varför inte hela arbetet utfördes på en gång. Det verkar ju inte riktigt klokt att gräva upp samma gatuavsnitt vid tre tillfälllen. Så kan man inte handskas med skattepengar, säger Eddie Demir.

Projektledaren för dessa arbeten, Roland Persson, beklagar att Eddie Demir drabbats och bekräftar också hans berättelse.

– Det började med en akut läcka för två år sedan mellan restaurangen och Jovisgatan. Och där böts fjärrvärmeledningarna. Men tyvärr sparades en bit – där inte läget var så akut – mellan restaurangen och Rådhusgatan som sedan gjordes klar nästa år. Varför den biten sparades vet jag inte. Jag var inte med då. Men de jobb som nu görs är avslutningen på förra årets jobb, berättar Roland Persson.

En refug som skadats vid snöplogningen ska åtgärdas och ny kantsten ska läggas.

– Vi räknar med att arbetena ska ta fem till sju dagar, säger Roland Persson.

LT har förgäves sökt Agneta Bäckman, ansvarig chef för arbetena.