Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nygammal butik öppnar innan sommaren

Smycka kommer tillbaka till Södertälje – förhoppningsvis innan sommaren. – Butiken kommer bli större och bättre, säger Joanna Omberg, ägare av butiken.

Redan när Smyckabutiken öppnade för första gången år 2007, fanns det sedan år tillbaka en plan på att renovera Åhlénshuset, men renoveringen av den 12 700 kvadratmeter stora fastigheten har fått olika slutdatum – och samtidigt stått oroande still.

– Tanken har varit hela tiden att butiken skulle komma tillbaka. Vi skulle ha kommit tillbaka förra sommaren men fastighetsägaren kunde inte hålla det, säger Joanna Omberg.

När Smycka öppnar igen är oklart, men Joanna Omberg hoppas att renoveringen som påbörjats hinner bli klar innan sommaren.

– Vi känner oss hemma här i Södertälje. Vi upplever att det finns en efterfrågan. Det är ett bra läge, även om centrum inte ser så kul ut nu.

Butiken flyttar in i sin gamla lokal men ytan utökas med den gamla Hälsokostbutikens lokaler.

Yacoub Hanna, som haft två butiker i centrum i över 30 år, (Sarah foto och Renyos sko- ur och nyckelservice) ställer sig kritisk till renoveringen av Smyckas lokaler. Han kommer själv få lämna centrum.

– Varför ska de (fastighetsägarna) lägga så mycket pengar på en smyckebutik?

Alexander Hedin, regionchef för Hemfosa, som är en av fastighetsägarna hoppas att öppningen av Smycka sänder ut en signal om att det händer något i centrum.