Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärvet är spelklar till helgen

Papperna är i ordning – Syrianskas Sasha Aneff är spelklar inför helgen. Samtidigt väntar Assyriska på svar kring Gabriel Valongo da Silva.

Två värvningar under transferfönstrets sista dag. Den uruguayanske anfallaren Sasha Aneff till Syrianska, och så den brasilianske mittbacken Gabriel Valongo da Silva till Assyriska.

Turerna kring att få de båda sydamerikanerna spelklara till superettan har varit många, men nu är åtminstone en i hamn: Syrianskas Sasha Aneff.

– Allt är klart. Han är spelklar, säger Syrianskas sportchef Can ”Janne” Melkemichel.

Det som dragit ut på tiden är reglerna kring att internationella övergångar måste registreras i FIFA:s transfer matching system.

– Det måste godkännas från hans sista klubb. De har skickat papperna från Uruguay till Kroatien. Jag vet inte vad det blev för problem där, men till slut blev det rätt och så godkändes det, säger Melkemichel och berättar att det inte varit alldeles enkelt att få tag i rätt personer på andra sidan jordklotet.

– Det är ingen som direkt har telefontider eller folk på kansliet. Sen är det knappt att de kunnat prata engelska, så då blir det svårt.

För Assyriskas del väntar klubben fortfarande på att da Silva ska bli klar, men enligt tränaren Tor-Arne Fredheim kan det bli klart här i veckan.

– Det blir väl antagligen i veckan, men jag har inte hört något från Fehmi (Tasci, kanslichef i AFF) i dag, sade Tor-Arne Fredheim i går.