Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv ska rädda Zahuis lag

Amanda Zahui är en nyckelspelare i sin turkiska klubb. Men laget ligger i botten och nu väntar stora förändringar i truppen.

Amanda Zahui har, som många andra spelare, valt att spela i Europa när det är säsongsuppehåll i amerikanska proffsligan WNBA. Zahui har levererat bra med poäng och returer på position fyra eller fem i sin turkiska klubb Adana Aski, men laget ligger i botten av tabellen och nu väntar förändringar i truppen.

– Klubben kan åka ur, men det kommer vi inte att göra med de spelare som kommer in, säger Amanda och nämner att bland andra forwarden Erlana Larkins, annars i WNBA-laget Indiana Fever, återvänder till Adana Aski som hon spelat i tidigare.

Zahui har även spelat med Adana Aski i Eurocup under hösten, men där är laget nu utslaget och det blir fullt fokus på ligaspelet och att gå till slutspel.

– Det finns fortfarande en chans för oss att nå våra mål och gå till slutspel. Det är en lång säsong och mycket kvar, säger Amanda.

Hon trivs väldigt bra och är nöjd äver beslutet att spela i Turkiet.

– Jag älskar att spela här. Vi har inte det bästa laget men vi kommer att börja klättra. Och ligan är väldigt bra, du möter spelare som varit proffs i tio år och kvaliteten är jättehög. Alla matcher är jämna och det känns som att jag lär mig jättemycket hela tiden, säger Amanda Zahui.