Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv på väg till Assyriska

Assyriska är i gång med försäsongs-träningen. Och flera nyförvärv är på väg in för att fylla de många luckorna i truppen. Bland annat Ken Fagerberg från danska ligan. (Uppdaterad 13.09)

I måndags drog Assyriska i gång sin försäsongsträning, en vecka före Syrianska som drar i gång på måndag. Nye huvudtränaren Tor-Arne Fredheim har många luckor i spelartruppen som behöver fyllas.

Truppen består i skrivande stund, på fredagen, av 14 spelare sedan det blivit klart med backarna Gustav Jarl och David Durmaz. Assyriska har flera på provspel just nu och söker aktivt på spelarmarknaden.

När LT besöker torsdagens träning finns tre provspelare på plats – den mest kände är anfallaren Ken Fagerberg, som fyller 27 på lördag, som slog igenom i Örgryte i superettan säsongen 2007 då han gjorde elva mål och fick debutera i U21-landslaget året efter.

Han såldes till Midtjylland i danska ligan, men fick inget genombrott där. Sedan dess har han varit i flera danska klubbar innan han i höstas valde att bryta sitt kontrakt med Vendsyssel FF.

– Jag var trött på det, jag behövde ett break helt enkelt. Jag hade varit ifrån vänner och familj länge och kände att jag behövde en paus, berättar Fagerberg för LT.

Sedan dess har han varit klubblös, men nu hoppas han återuppta karriären i Assyriska.

– Ja, jag är intresserad. Men vi har inte hunnit prata något om kontrakt och så, jag kom hit i dag, säger Fagerberg.

Enligt Tor-Arne Fredheim är Fagerberg intressant, men AFF har inte gett upp hoppet om Gustavo Blanco Leschuk, även om argentinaren ännu inte velat ge något besked om framtiden.

– Ken har varit i Danmark länge och jag testade honom lite i Ljungskile förut. Han behöver gå ner några pannor men det är en intressant anfallare som kan spela både som target och i boxen, säger Fredheim.

Tor-Arne Fredheim säger att han bland annat söker efter en högerfotad mittback, en vänsterback, en forward och en centralmittfältare, samt en vänstermittfältare.

Backen Nemrud Awrohum har erbjudits kontrakt, däremot kommer inte Andreas Haddad att bli kvar.

– Han är inte aktuell, säger Tor-Arne Fredheim.

David Durmaz valde på fredagen att skriva på ett nytt ettårskontrakt, berättar Gabriel Isskander för LT. Det är även klart att Jens Jacobsson, Filip Korkes och Yousef Yousef lämnar Assyriska FF.

Christer Youssef och George Makdessi är aktuella, men där finns inget kontraktserbjudande eller beslut fattat i nuläget.

Hur en framtida startelva ska formeras är än så länge inte bestämt.

– Jag vill spela med en fyrbackslinje. Men hur laget ska se ut i övrigt, det återstår att se. Det hänger på vilka spelare vi får in, säger Tor-Arne Fredheim.

Assyriskas trupp just nu

Det här är truppen Tor-Arne Fredheim har till förfogande just nu (uppdaterad fredag 13.09)

Målvakter: Robin Malmkvist, Adrian Engdahl.

Backar: Linus Malmborg, Gustav Jarl (ny från Helsingborg/Athletic FC), David Durmaz.

Mittfältare: Fredrik Holster, Rani Besara, Rani Haddad, Aday Khoury, Aziz Corr Nyang, Kenny Pavey (ny från AIK).

Anfallare: Mattias Genc, Tim Södertström (ny från Djurgården/Jönköping), Jerome Tibbling (junior som fått A-kontrakt).

Klara ut: Andreas Haddad, b/anf, Alexander Nilsson, mf, Christopher Brandeborn, mf, Kyle Konwea, b, Jens Jacobsson, mf, Filip Korkes, b, Yousef Yousef, mf.

Assyriska spelar sin första träningsmatch på Fotbollsarenan den 30 januari mot Vasalund.