Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv klart för Syrianska – till slut

Klubben i Turkiet vägrade. Då klev Fifa in. Syrianska FC har efter många turer gjort klart med offensive mittfältaren Anmar Almubaraki.

Mittfältaren bröt sitt kontrakt med turkiska Denizlispor under vinterns transferfönster. Något som ledde till en ekonomisk tvist mellan Anmar Almubaraki och klubben.

Vilket i sin tur ställde till det för Syrianska, när Södertäljeklubben försökte kontraktera 25-åringen. Denizlispors motdrag var helt sonika att vägra godkänna övergången - trots att Almubaraki saknade klubbadress.

Läs även: Syrianska har inte gett upp hoppet om Almubaraki

Men till slut klev Fifa in och godkände affären. Almubaraki blev klar på torsdagsmorgonen och kan spela redan till helgen i bortamatchen mot Dalkurd.

– Han kan spela på en kant, men han är mest lämpad som en "tia". Av det han har visat här passar han utmärkt som "tia" och jag tycker att det är något som har saknats i truppen, säger Syrianskas sportchef Simon Latte.

– Nu har vi lite olika alternativ. Det är bra under de sista tio matcherna, fortsätter han.

Syrianskatränaren Klebér Saarenpää anser att han i och med värvningen får fler verktyg att använda under höstspurten.

– Det breddar vår trupp, absolut. Vi får fler strängar att spela på, rent offensivt sett, säger Saarenpää.

Almubaraki vill tränaren helst använda i en släpande anfallsroll eller som en inåtvikande ytter. Det skulle innebära att han konkurrerar med exempelvis Yoann Arquin, Stefan Ilic och Heradi Rashidi om startplatserna.

Vad har du sett av honom under träningarna?

– Det är en spelare som framförallt har sina kvaliteter i det offensiva spelet. Han vill komma till avslut i en mot en-spelet och löper väldigt mycket i djupled, säger Syrianskatränaren.

Vilka förutsättningar finns det för Almubaraki att vara med i truppen mot Dalkurd redan på lördag?

– Det finns väl möjligheter, som för alla andra. Nu hade vi en tuff cupmatch med förlängning och en tuff resa på det. Vi får se hur truppen mår. Han har ju inte haft den belastningen, så det finns möjligheter. Nahir (Oyal) var inte med på grund av sin baksida, igen. Som en försiktighetsåtgärd. Han kände sig ansträngd efter träning.

Läs mer: Spelat landslagsfotboll för Irak

Senast Almubaraki spelade tävlingsmatch var den sjunde november förra hösten. Därefter satt han fast i Denizlispors frysbox.

Under sejouren i den turkiska andraligan spelade han åtta matcher.

På sitt CV har Almubaraki bland annat fem inhopp för Heracles i den holländska högstaligan.