Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyförvärv dröjer och dröjer – AFF-spelarna frustrerade

Bara 17 utespelare i truppen med en dryg vecka till transferfönstret. Då väntar Assyriska med att sätta upp mål.

Kanske kan Tor-Arne Fredheim ge Assyriska en skjuts i superettan, mot högre tabellplaceringar än förra säsongens fjärdeplats. Enligt branschfolket på upptaktsträffen är det en 50/50-chans till det.

– Får vi hålla oss friska kan det mycket väl bli högre upp, säger Fredheim själv uppe på scen.

Men nu är truppen allt annat än skadefri. Eller komplett, för den delen.

– De som är i Södertälje vet att vi haft stora problem med en fotledsepidemi. Vi har haft skador på sex spelare. Vi har inte lyckats komma på läger som Åtvidaberg och fått ställa in de två senaste matcherna för att vi inte haft lag. Så det har varit annorlunda två, tre veckor efter cupen, säger Assyriska-tränaren.

Skadeläget och den utdragna jakten på de sista nyförvärven – två mittfältare och en mittback – har skapat frustration i spelartruppen, enligt tränaren.

– Spelarna var lite frustrerade förra veckan när skadorna kom och inga nya spelare kom in. Men det gäller att hålla lugnet och veta vad man har i rockärmen. Det kommer nog in något i slutändan. Något bra, säger han.

Transferfönstret stänger den 31 mars, vilket är på torsdag nästa vecka.

Det sena sökandet på spelarmarknaden och den ofärdiga truppen har fått Assyriska att vänta med diskussioner om säsongens målsättning. Det har också gått ut över träningsupplägget:

– Jag har inte haft tid att sätta spelidén, utan vi har fått jobba generellt med offensiv och försvarsspel. Vi ligger lite efter, så kan man säga, säger Tor-Arne Fredheim.

Dessutom hyllar han anfallsförvärvet Ken Fagerberg:

– Han kom in med 104 kilo, han är på 90 nu. 14 kilo lättare och betydligt bättre tränad. Det var lite gambling från vår sida, men än så länge ser han lovande ut och han kan bli en av de som hotar i skyttetoppen.