Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyfiken på det andliga? Här är mässan för dig

I helgen äger Södertäljes första änglamässa rum.– Det finns ett stort intresse för andlighet nu, säger Zhenita Philipson, en av arrangörerna.

Annons

Det var i somras som hon och vännerna Katrin Sigurdh och Maria Zetterström kom på idén att hålla en änglamässa i IOGT–NTO:s hus på Övre Torekällgatan.

– Vi har medverkat på mässor förut och drömt om att anordna en mässa själva och det här huset är perfekt. Dessutom är det en otrolig andlig aktivitet här, säger Zhenita Philipson som flyttade till stan för ett år sedan.

Hon och Katrin Sigurdh upptäckte för 13 år sedan när de var kollegor inom vården att de delade intresse för andlighet.

– På den tiden var det väldigt ovanligt och inget man pratade högt om. Folk är mer medvetna i dag och det är inte så mycket hokus pokus längre, säger hon.

På mässan, som pågår lördag klockan 10–18 och söndag klockan 10–16, medverkar förutom de själva även 15 utställare. Det kommer bland annat att finnas medial vägledning, djurkommunikatörer, energimassage, healing, seanser, föreläsningar och prova på-aktiviteter liksom försäljning av kristaller, stenar, rökelser, kläder, smycken med mera.

– Det här är ett sätt för oss att testa om det är något vi vill göra och då är det bra att börja med ett litet format. Vi tror att det lockar många nyfikna som vågar komma när det inte är så stort, säger Zhenita Philipson.