Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nye anfallaren: ”Jag är i bra form”

Han gjorde mål mot Sleipner i måndags. Nu satsar Syrianska på Sasha Aneff som truppens siste anfallsförstärkning. – En bra chans, säger 24-åringen.

Annons

Den 24-årige uruguayanen Sasha Aneff har redan spelat i tre europeiska länder: Bulgarien – där han också är medborgare – Kroatien och Slovenien.

Nu blir Sverige fjärde nation på listan. På onsdagen skrev anfallaren på för Syrianska.

– Jag hade några alternativ i Sydamerika. Riktigt bra. Men min tanke var hela tiden att stanna i Europa. När jag kom till Sverige var första alternativet kanske någon klubb i högsta serien eller i Norge, men till slut valde vi det här. Det bästa alternativet är att börja spela – och klubben visade att de verkligen ville ha mig och behövde en anfallare, säger han till LT-sporten.

Aneff är klar för hela säsongen och kommer närmast ifrån NK Domzale i slovenska ligan. Där gjorde han 11 mål på 33 matcher för klubben, men har inte spelat sedan han bröt sitt kontrakt i somras.

– Jag är riktigt glad över kontraktet med Syrianska. Det är en klubb som spelat i högsta ligan i tidigare. Det här är en bra möjlighet. Jag har inte spelat på ett tag, så det här är en chans att göra det igen och visa mina kvaliteter som spelare, säger Sasha Aneff.

Efter att Richard Yarsuvat lämnat klubben och Aneff värvats har Syrianska nu en anfallsuppsättning med uruguayen, Bachir Katourgi, Ahmed Abdultaofik, Tif Kiddu och unge Vincent Petersson.

Nu är frågan om Aneff hinner bli spelklar till premiären mot Ängelholm på söndag.

– Jag är i bra form, tränade hårt i Uruguay. Det jag behöver är att börja spela, säger Sasha Aneff.

Hur skulle du beskriva din spelartyp?– Jag gillar att dra mig ut mot kanterna för att länka ihop spelet. Men jag gör vad coachen säger och nu behöver vi ha någon i boxen, en nummer nio. Så jag får försöka göra det, men min spelartyp är inte en klassisk nummer nio.