Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nye anfallaren: ”Har kommit hit för att göra mål”

Nio raka utan seger. Inte ens ett mål per match i snitt. Behovet av en kapabel målskytt är skriande. I det läget debuterar franske anfallaren Yoann Arquin.

Mannen kommer fram till Yoann Arquin med utslagna armar i korridoren mellan planen och omklädningsrummen. ”You’re the man. You’re the one”.

Förväntningarna går att ta på. Förväntningar sprungna ur det faktum att ingen av årets anfallare kommit upp i ens två mål. Mattias Mete, med två matcher i klubben, är ursäktad.

Men det säger nyförvärvet att han inte känner av.

– Nej, jag har bara kommit hit för att hjälpa laget kvar i serien. Nu försöker jag bara lära mig laget.

I går morse blev han spelklar och i helgen lär det bli debut.

Fransmannen ser ut att starta bredvid Mete.

– Jag tror att jag kommer att spela. Men det är upp till coach, säger 28-åringen.

Syrianskas tränare Klebér Saarenpää vill dock ta bort en del press från Arquin i de första matcherna.

– Det är en fysiskt väldigt stark spelare. Bra spelförståelse. Okej förstatouch för att spela i mellanrummet. En spelare vi kan få glädje av – men han behöver tid. Jag räknar inte med att han ska vara på topp i de två första matcherna. Efter det, ja då kan jag börja ställa högre krav på honom, säger Klebér Saarenpää.

Yoann Arquin är en erfaren fotbollsvagabond, med ett bevisat målsinne på League One och League Two-nivå i Notts County och Hereford United. Just Hereford var den första klubb Arquin hamnade i efter att 2011 ha lämnat Frankrike, där han bland annat spelade reservlagsfotboll för Nantes och PSG.

Sedan 2011 har resan gått vidare: genom två skotska klubbar till turkiska andraligan förra säsongen.

I 1461 Trabzon inledde anfallaren vasst, med tre mål och två assister på åtta matcher. Men tappade form – och när laget ramlade ur på vårkanten var Arquin utanför matchtruppen.

Han spelade visserligen landskamper för Martinique

i juni, men gjorde senaste klubblagsmatchen i april.

– Det var bra i Turkiet, men vi åkte ur. Tråkigt, men en bra liga. Nu är jag redo att spela för Syrianska, säger han.

Nya spelare är ett element. Tränare Saarenpää hoppas också kunna förbättra målproduktionen med tydligare direktiv.

– Vad forwards och våra kantspelare ska göra. Så enkelt som möjligt för att automatisera saker och ting. I stället för att spelarna ska behöva tänka på tusen alternativ måste vi ”back to basics” i den fasen. Och det handlar om inläggsspelet och hur vi ska komma in centralt, säger han.

Yoann Arquins offensiva lösning? Än så länge är den minst sagt avskalad:

– Arbeta hårt.

Något mer specifikt?

– Jag behöver göra mål. Jag har kommit hit för att göra mål och vinna matcher.

Avspark: omgång 18

Vad? Syrianska–Trelleborg på Södertälje fotbollsarena.

När? I morgon söndag, klockan 15.00.

TV? Sänds i TV4 Sport.

Spelarnyheter: Syrianska saknar Charbel Georges, Kevin Bisse och Daniel Bennassar Nilsson. Och kanske även Lolo Chanko, som är ”ett gränsfall” enligt tränaren Klebér Saarenpää. Trelleborg har fått två tunga avbräck: målskytten Marcus Pode är avstängd och mittfälts-talangen Erik Andersson blev korsbandsskadad i veckan. Oklart om Felix Michel kan vara med då möjigheten finns att han redan skrivit på för turkiska Eskisehirspor.

Möjlig Syrianskaelva: Elgan – Akintioye, A Michel, F Michel, Wernersson – Rashidi, Nwosu, Santos Koppe, Ilic – Mete, Cyriac Arquin.