Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyckeln är goda kunskaper i svenska – hos läraren

När vi har skolor där det går elever som är nyanlända är det viktigt att de inte ska känna sig hotade, utan att de känner sig uppskattade och välkomna. Skolan måste skapa en trygg miljö för eleverna.

Anmäl text- och faktafel

Mina föräldrar är från Syrien. Jag växte upp med svenskan som andra språk. Jag vet hur förvirrande och komplext det kan vara för ett barn att anpassa sig.

Läraren måste visa eleverna intresse samtidigt som eleven måste värdesätta läraren och undervisningen och därmed skapa en bra relation – en ömsesidig respekt öppnar dörrar och får igång samtalen och då blir lärandet så mycket lättare.

Jag har besökt flera skolor, förskolor och ställt frågor till elever och föräldrar om vad de tycker bör göras för att skolorna ska bli bättre. Jag blev jag chockad av svaren jag fick.

För mig är det skandal att en lärare inte behärskar språket hen lär ut och undervisar i.

De flesta svarade: ”Min lärare kan knappt svenska, ibland förstår jag inte vad hen säger”.

För mig är det skandal att en lärare inte behärskar språket hen lär ut och undervisar i. Hur ska dessa barn och elever kunna gå vidare i sin utbildning och ha samma chans till högre studier som alla andra i de finare områdena, när deras grund är fel?

Varför införs inte ett prov i svenska språket för läraren innan anställning? Har Södertälje kommun slutat bry sig om våra barn? De är duktiga på att peka ut utsatta områden och prata om segregation och integration, men leder inte detta till ännu mer segregation?

Barn som växer upp utan en bra utbildning löper större risk att misslyckas och hamna fel i livet. Ge barnen en ärlig chans.

Simon Isso

Realistpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel