Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nybo vill bygga vid Hökmossbadet ändå 

 
Striden om Hökmossbadet/Älgbostad
Visa alla artiklar

Nykvarnsbostäder har inga planer på att släppa Hökmossbadet. Den andra tilltänkta exploatören kände inte ens till att man har petats bort.

Markanvisningstävlingen gällande Hökmossbadet och marken omkring avbryts och en normal detaljplaneprocess inleds i stället.

Det meddelade majoritetspartierna i Nykvarn i veckan. Orsaken är att den uppblossade debatten upplevs som snedvriden.

– Vi accepterar beslutet. Det kan finnas fördelar med att börja om, säger Ann Söderström, vd för Nykvarnsbostäder (Nybo).

Nybo hade valts ut för den sydöstra delen av området och hade ensamrätt att förhandla med kommunen om att köpa marken. Den fördelen tappar bolaget nu.

– Men vi kommer att visa fortsatt intresse – vi tycker att vi har ett jättebra förslag som mycket handlar om att öppna upp badet, säger Ann Söderström.

Bolaget har inte satsat några stora pengar i projektet än.

– Vi hade precis dragit i gång arbetet. Nu får vi dra tillbaka det.

Den nordvästra delen av marken gick till Götenehus och arkitektbyrån Sandellsandberg. De bolagen känner inte till att markanvisningstävlingen är avbruten när LT ringer. Joakim Uebel på Sandellsandberg blir förvånad, men säger att det är mycket möjligt att deras intresse för området vid Yngern kvarstår.

– Det är ett jättefint läge. Men det beror på – det måste vara någon form av volym.

Mathias Jonsson [email protected]