Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nyårskonsert i Hölö drog fullt hus

En tradition i många tv-soffor på nyårsdagen är Nyårskonserten från Wien. Hölö bjöd på egen nyårskonsert under nyårsdagen, med piano, operaarior och solosång. Och arrangören hoppas på en tradition även här.

Under nyårsdagen stod Linnea Ehrnlund, Olof Oscarson och Renate Hellmundt för en nyårskonsert i Hölö kyrkskola.

– Det är ett blandat program med klassiska stycken, berättade Renate Hellmundt, frilansande musiker med klassisk inriktning.

Besökarna bjöds bland annat på Sibelius, Händel, Bach, Mozart och Chopin.

Sång stod paret Linnea Ehrnlund och Olof Oscarson för.

– Linnea sjunger opera och jag själv mest klassiska sånger, berättade Olof Oscarson under en kort paus under uppsjungningen.

Stolarna fylldes snabbt av besökare och ytterligare stolar fick i all hast ordnas fram. Ett 60-tal besökare räknades in och Ansa Borin och Karin Magnusson från arrangörssidan var nöjda och hoppades på en tradition.

– Jag är lite överraskad. Men det är underbart att så många människor ger sig ut och vill börja det nya året med musik, sade Ansa Borin med förhoppningen att fortsättningen skulle bli början lik.

Nyårskonserten arrangeras av Sörmlandskustens Konst- och Hantverksförening, med ABF som medarrangör.