Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya uppgifter lämnade till polisen – matchfixningshärvan runt Syrianska växer: "Stort och omfattande"

En juniorspelare har redan stängts av för matchfixning.
Men härvan växer. I februari lämnade Svenska Fotbollförbundet in nytt material kring Syrianska, kommer fram i podcasten Lundh.
– Det pågår ett ganska stort och omfattande arbete, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i podden.

Se också: (+) Seger för Syrianska borta mot Team TG i Umeå – se höjdpunkterna här

Syrianska har varit föremål för utredning om matchfixning. Det var ett av ämnena som tog plats i senaste avsnittet av podcasten Lundh, där SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand var gäst.

– Vi har i Syrianska en spelare som är avstängd och faktiskt pågår det en hel del andra utredningar just runt omkring Syrianska i det här fallet som rör spel i det yngre serierna, säger han i podcasten.

Han berättar att SvFF fortsatt utredningar själva kring klubben och lämnat in nytt material till polisen.

– Utan att föregå någonting, men vi har gjort ett gediget jobb själva och vi tvingas lägga resurser på det här som vi i februari i år lämnade över till polisen faktiskt. Det jobbar polisen vidare med. Det pågår ett ganska stort och omfattande arbete.

– Jag vet att det är ett antal spelare och andra som har förhörts och gör det nu också.

Spelaren som är avstängd är inte kvar i klubben.

Läs också: (+) Syrianskamålvakten efter fyra insläppta i premiären: "En lång säsong och vi vet vad vi går för – det kommer"