Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya turer kring knarkfabriken i Hagaberg

De två män som misstänks ha odlat cannabis i en villa i Hagaberg, omhäktades i tre veckor på fredagen. – Med hänsyn till vad som framkommit i utredningen medger rätten tre veckor i stället för två, sa rådmannen vid häktesförhandlingen.

Den 10 november slog polisen till mot en villa i Hagaberg och grep samma dag två 54-åriga män misstänkta för grovt narkotikabrott. Båda är skrivna i Solna men har hyrt villan i Hagaberg. Polisen misstänker att de odlat stora mängder cannabis i huset.

Senare har det framkommit att tipset till polisen kommit från en av de misstänkta männen. Männen häktades i två veckor framåt misstänkta för grovt narkotikabrott samtidigt som utredningen tog vid.

Men assistensåklagaren Josephine Boswell vill ha mer tid för utredning innan åtal väcks, varför hon begärde åtalsförlängning. På fredagen var det således nya häktesförhandlingar i tingsrätten. Bakoms stängda dörrar lyfte åklagaren fram vad som framkommit i utredningen hittills. Med det som grund valde domstolen att hålla de båda männen kvar i häktet – inte i två veckor som brukligt är utan i tre veckor.

– Med hänsyn till vad i utredningen medger rätten tre veckor i stället för två, sa rådmannen Daniel Samnerud.

Männen misstänks ha odlat cannabis i villan från åtminstone den 1 juni 2014 till den 9 november i år.

De båda männen bestred beslutet om omhäktning. Åklagaren får fram till 18 december på sig att väcka åtal.

Läs även: Så hittade polisen knarkfabriken i Hagaberg

Knarkfabrik i villaområdet

Flera gripanden i knarktillslag