Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya spåren ska vara klara 2018

Ombyggnaden av spåren har fått ett preliminärt startdatum men vad som händer med resten av Södertälje C är fortfarande oklart.

Plattformen ska breddas, hastigheten ska höjas från 40 km/h till 80/h och kapaciteten ska bli högre tack vare parallella tågvägar.

Det är Trafikverkets planer för Södertälje C. Ombyggnaden beräknas börja nästa år och ska vara klar 2018. Konsultföretaget COWI har fått i uppgift att projektera ombyggnaden.

Vad som ska göras med resten av stationen har länge varit en fråga i Södertälje.

Nu när Trafikverket börjar sin ombyggnad är det en fråga som måste få ett svar.

– Det har startats upp en samarbetsprocess där Trafikverket, SL, kommunen och Jernhusen (ägare av stationshusen) håller på att diskutera förutsättningar för att samverka kring en lösning för platsen, säger Björn Rabenius, stadsmiljöchef på kommunen.

Vilken budget ombyggnaden kommer att ha är oklart. Men Björn Rabenius hoppas att alla företag tillsammans har tagit fram en bra lösning till i början av juni.

– Det finns en vilja att göra det lite bättre än vad det är just nu. Det finns flera markägare på torgytan och en varierad grad av skötsel. Det har varit skräpigt. Vi skulle behöva städa och komma överens om att man ska få en bra miljö. Det är ju ändå en av Södertäljes entréer, säger Rabenius.

Läs även: Trafikverket backar ur resecentrum

Läs även: Inga pengar för nytt resecentrum