Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skisser på Playa del Maren

Nya skisser för nya Slussholmen visar att det kan bli en beach i Maren. – Personligen tycker jag att det är väldigt roligt, säger Mats Siljebrand (L).

I somras under Kringelfestivalen gick kommunen via ”Södertälje city – i samverkan” ut till medborgarna och frågade om förslag om hus Slussholmen ska se ut efter slussbreddningen och kommunens övertagande.

Arkitektkontoret Mareld, som valts ut att hjälpa Södertälje kommun att ta fram förslag på en ny aktivitetspark på holmen, har lämnat skisser på framtidens Slussholme.

– I de första skisserna, som ser väldigt intressanta ut, finns utomhusbad och en strand med. Det är roligt, säger Mats Siljebrand.

Han har både hyllats och häcklats för sitt förslag ”Playa del Maren” från 2011.

– Märk väl, det finns ett fullmäktigebeslut på att göra en beach – när det blir möjligt, och nu har den möjligheten kommit, säger Mats Siljebrand.

– Det känns roligt att Södertälje kommer att förknippas med badort igen.

Tina Engvall, projektkommunikatör på samhällsbyggnadskontoret poängterar:

”Skissen är ett underlag, en visionsbild, för fortsatt dialog om vad vi ska göra på platsen när Sjöfartsverket är klar med ombyggnaden av Södertälje sluss och kanal. ”