Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya skador när Assyriska vann i cupen

Assyriska vann cupmatchen mot Värnamo med 1-0. Men två spelare fick kliva av planen på grund av smällar. Tungt för ett lag som redan hade flera spelare på skadelistan.

Annons

Inför cupmatchen mot Värnamo var fem spelare borta på grund av skador eller sjukdomar.

Under matchen försvann två till.

Nyförvärvet Kenny Pavey fick kliva av redan efter 25 minuter, efter att sparkat ihop med en Värnamospelare. Pavey fick lämna planen med svåra smärtor i vänsterbenet och fördes till sjukhus för undersökning.

- Han har varit och röntgat det nu och det är inget brutet i alla fall och inga sprickor heller. Så det var ett bra besked. Vi hoppas att han kan vara med och träna igen snart, men han hade väldigt ont, så vi får se, säger Assyriskas assisterande tränare Fredik Samuelsson.

Drygt tio minuter efter Paveys skada fick Assyriska en straff, som Mattias Genc klev fram och skickade in i mål. Det blev matchens enda och räckte därmed till seger med 1-0 mot seriekonkurrenten Värnamo.

- Det är vi nöjda med, med tanke på utgångsläget med alla skador. Vi fick spela med (nye högerbacken) Simon Strand på innermittfältet till exempel. Det var kul att vi kunde vinna med tanke på det.

I andra halvlek kom nästa smäll för Assyriska, då nye anfallaren Tim Söderström fick kliva av planen efter en smäll mot huvudet. "Lättare hjärnskakning" var prognosen. Vilket betyder åtminstone en veckas vila.

Matchfakta

Assyriska-Värnamo 1-0 (1-0)

Mål: Mattias Genc (38) straff.

Assyriskas lag: Robin Malmkvist - Alex Pereira, Linus Malmborg, David Durmaz, Gustav Jarl - Aziz Corr Nyang, Simon Strand, Rani Haddad, Kenny Pavey (Gilgamesh Oyal, 25, Gino Berg 77) - Tim Söderström (Jerome Tibbling Ugwo, 70), Mattias Genc.

Publik: 100.