Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya satsningar i Ronna och Fornhöjden – statliga miljoner till bostadsbolag

Fyra projekt i Södertälje får del av Regeringens jättesatsning på utsatta områden, och ytterligare ett är på gång.

Det är tidningen Hem och hyra som som rapporterar att Boverket börjar bli klara med fördelningen av de 500 miljoner kronor regeringen beslutat att satsa på att förbättra utemiljöer i så kallade socioekonomiskt utsatta områden.

Förra året satsade 200 miljoner och regeringen ökade summan eftersom intresset var så stort. I år har dock något färre ansökningar kommit in.

– Vi har genomfört en reklamkampanj och gått ut med information i både sociala medier och traditionella medier. Så min förhoppning är att de som varit intresserade av att söka har haft möjlighet att göra det, säger Catarina Tillrooth, jurist på Boverket, till tidningen.

I Södertälje har hittills fyra projekt beviljats totalt drygt 15 miljoner kronor. Ytterligare ett projekt har en ansökan under behandling.

Kungskatten holding AB har tilldelats 2 750 000 kronor för ett projekt med en ny gård med lek- och mötesplatser. Bolaget får också 5 500 000 kronor för ett projekt med beskrivningen "Konst, lek och möten tar plats i Ronna".

Markarydsbostäder, tidigare Graflunds, får också pengar för två projekt. Dels 6 525 000 kronor för ett bättre boende för barn- och vuxna i Fornhöjden. Dels 2 500 000 kronor som ska gå till upprustning av en innergård på Robert Anbergs väg.

Telge Hovsjö har sökt pengar för ett nytt rörelse- och aktivitetsområde i Hovsjö, men inte fått det beviljat ännu.