Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya rättegången blir längre än den första

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

Den nya gangsterrättegången blir ännu längre än den första som ogiltigförklarades. 70 dagar mot tidigare 62 är inbokade med start den 5 november.

Nu är det klart att den nya gangsterrättegången startar den 5 november. Tingsrättsförhandlingen ska hållas – precis som den förra – i säkerhetssalen på Kungsholmen.

Problemet är bara att salen är så fullbokad med andra mål att endast två dagar per vecka finns över under de närmsta månaderna.

Slutdatum är satt till den 21 maj 2013 – totalt 70 dagar.

– Jag hade hoppats på att förhandlingen kunde starta den 29 oktober men då har alla advokaterna bokat in höstlov, så vi fick skjuta på det till den 5 november, säger Katarina Wingqvist Ekholm, lagman vid Södertälje tingsrätt.

Till den nya rättegången måste hela domar- och nämndemannabesättningen bytas ut. Det rör sig om två domare och fyra nämndemän. I går blev det klart att domarna tas in utifrån.

– Det blir Lars Lind från Eskilstuna tingsrätt och Jan-Erik Oja från Gällivare, säger Katarina Wingqvist Ekholm, som själv var rättens ordförande i det ogiltigförklarade gangstermålet.

Vilka nämndemännen är blir klart senare. De måste emellertid komma från domkretsen, Södertälje, Nykvarn, Salem. Och den här gången genomgå en noggrann jävskontroll.