Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya miljoner till skolan

–Jag är nöjd och glad att jag fått gehör för problem­et. Men det behövs mer pengar för att komma ikapp.
Thomas Johansson, ­utbildningsnämndens ordförande (S), gladdes åt att kommunstyrelsen i går utökade budgeten för skolan med 35 miljon­er kronor.

Efter rapporter om att Södertälje hamnar långt ner bland landets kommuner när man jämför skolresultaten för årskurs nio beslutade kommunstyrelsen i går om ytterligare medel för att ge resurser till skolan.

35 miljoner är mycket pengar, men ändå bara en liten del av de 1,4 miljarder kronor som Södertälje årligen lägger i skolbudgeten. Enligt majoriteten i KS är den utökade skolbudgeten en permanent och långsiktig satsning. Skolan kommer att prioriteras 2011 och framåt också.

– Egentligen behöver vi 70 miljoner extra för att komma upp i snittet av vad de andra kommunerna i länet satsar på sina skolor, säger Thomas Johansson.

Det utökade anslaget för skolbudgeten 2010 finansieras genom att skatteintäkterna blivit högre än vad man beräknade när kommunfullmäktige antog mål budget 2010.

– Södertälje har en sådan befolkningsstruktur att pengarna måste fördelas så att de barn och skolor som har de sämsta studieförutsättningarna för den största andelen, säger kommunalrådet Staffan Norberg (V).