Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya entreprenören sågar fuskjobbet

Tillverkningen av den nya balken till motorvägsbron är i gång och på måndag beräknas monteringen starta.

– Det är konstigt att man lämnar efter sig ett sådant arbete, säger Tom Teneberg, vd för företaget BSM som tagit över arbetet med den nya balken på motorvägsbron.

Den tidigare leverantören fick sparken varvid den nya leverantören anlitades.

– Vi har tagit emot ritningar och specifikationer och tillverkar balken nu. I går var arbetsledaren och produktionsledaren på plats för att titta på arbetsplatsen. Och förhoppningsvis startar monteringen på måndag, säger Tom Teneberg.

Att ha mångas ögon på sig är inget som han är direkt orolig för.

– Det känns faktiskt rätt bra. Vi jobbar alltid med kvalitet och är inte jätteoroliga för publika projekt, säger han.

Att jobba med just kvalitet tycker Tom Tenebergär extremt viktigt och det är tyvärr inte alla som gör det enligt honom. Och det är inte första gången som arbetet går till en billigare konkurrent heller.

– Det är för jävligt när folk prisar in sig och det är något vi kämpar mot hela tiden. Men jag hoppas rättrådighet vinner i slutändan, säger Tom Teneberg.

Ett exempel är när det skulle byggas en helikopterplatta på ett sjukhus i Borlänge. Arbetet var klassat till säkerhetsklass 3.

– Det vinnande företaget förhandlade ner det till säkerhetsklass 2 och kunde sedan köpa in arbetet billigt från utlandet.

Företaget BSM är ett av få företag i landet som har tillstånd för arbeten i säkerhetsklass fyra, vilket innebär att de får utföra bärande konstruktioner i kärnkraftverk och stora publika anläggningar.

– Tyvärr så är det inte så många sådana jobb, säger Tom Teneberg.