Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya direktören städar upp efter brand i flyktingboende

Det finns en lösning för att ersätta det nedbrunna flyktingboendet i Västergård.– Men över jul har vi interna lösningar, säger nytillträdda socialdirektören Lenita Granlund.

Villan på Olovs väg som totalförstördes i en brand i förra veckan och som skulle öppnas som ett boende för ensamkommande flyktingbarn blev nya socialdirektörens första huvudbry:

– Det är en viktig fråga, och det jobbas febrilt för en lösning. Men vi vill slippa rykten och berättar inga adresser, säger Lenita Granlund, som nu tagit över efter Gilda Johansson.

När ett planerat hem, (i det här fallet planerat för tio ensamkommande) bränns ned blir det praktiska bekymmer för kommunen, då man är en del av det nationella ansvaret för ensamkommande barn som kommer till Sverige. Nya platser måste ordnas – någon annanstans.

Socialnämndens ordförande Rose-Marie Jacobsson (S), som var med på informationsmötet i Olovs hage dagarna före branden håller med om att det är bra att ligga lite lågt:

– Jag kan väl säga att jag blev besviken över reaktionerna på mötet. Det var så påtagligt att det fanns de som tyckte att alla människor inte är lika värda, jag är besviken över att man inte ser till behoven för dem som flyr.