Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya chipsanläggningen blir fossilfri

I början av september inviger Svenska lantchips en ny anläggning i Södertälje som kommer att drivas helt utan fossila bränslen.

Företagets satsning innebär att produktionen kommer att vara helt fri från fossila bränslen från och med oktober 2018.

I pressmeddelandet meddelar de om hur produktionen kommer att se ut: I fabriken kommer vatten att värmas upp med hjälp av pellets från svenska skogar. Den ångan som sedan bildas av det uppvärmda vattnet kommer att värma upp oljan som sedan friterar chipsen. Det kondenserade vattnet återanvänds sedan för produktionen.

Förutom att vara skonsamma mot miljön menar de att chipsen får en längre hållbarhet, något som kommer att minska på svinnet.

– Med vår nya anläggning kan vi minska svinnet både i vår fabrik och på den globala marknaden – samtidigt som vi minimerar våra utsläpp. Våra utsorterade chips blir nytt bränsle till anläggningen, säger Joseph Bautista, Marknadschef hos Svenska LantChips, i ett pressmeddelande.