Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya broregler oroar knuttar inför Mälaren runt

Mälaren runts motorcyklister ska passera Mälarbron på lördag. Många deltagare oroar sig för det nyinförda genomfartsförbudet.

Omkring 20 000 motorcyklister väntas delta i lördagens Mälaren runt. Många ska traditionsenligt passera Södertälje via Mälarbron.

– Många hör av sig till oss och är oroliga på grund av trafikproblemen i Södertälje. Det sprids rykten på sociala medier, säger Petra Holmlund, informatör på Sveriges motorcyklister, SMC.

Hon har under sommaren haft kontakt med Trafikverket som menat att Mälaren runt ska kunna gå efter den vanliga sträckningen.

– Vi omfattas inte av förbudet för genomfart på Mälarbron eftersom vi inte använder motorvägen. Men vi vill att det ska flyta så bra som möjligt, säger Holmlund.

Trafikverket och Södertälje kommun samtalade under tisdagen och väntas under onsdagen komma med besked om eventuella nya åtgärder inför lördag.

– Det här är en publikfest så kommunen vill också att vi ska komma igenom så klart, säger Holmlund.

Mälaren runt är inte en arrangerad körning utan en tradition vilket gör den svår att styra menar hon.

– Men vi uppmanar åkarna att vara extra schysta mot bilister och se till att trafiken flyter på, säger hon.

Publiken hoppas hon går ut med solstolen längs vägarna som vanligt.

Då passerar hojarna bron

Mälaren runt körs av motorcyklister den tredje lördagen i augusti.

I år går startskottet klockan 11 den 20 augusti

i Solna. De flesta knuttarna väntas passera Södertälje klockan 11.30-12.30. Målgången är i Jakobsberg, men folkfesten längs vägen är vad de flesta lockas av och åkare tillkommer längs vägen.

SMC och MCM står bakom evenemanget och Mälaren runt har blivit en stark tradition. 2015 firades 30-årsjubileum med omkring 25 000 deltagare.

Källa: Sveriges motorcyklister