Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya balken på plats

Monteringen av den nya balken på motorvägsbron pågår för fullt. En av Södertäljes lokalpolitiker fångade på bild hur balken monterades.

Liberalernas Mats Siljebrand såg under måndagskvällen hur arbetet fortgick med monteringen av den nya balken. Enligt Trafikverkets presschef,  Bengt Olsson, hade dock balken fraktats ned till Södertälje redan under helgen. 

– Allt följer de planerna vi presenterade i går (måndag 8 augusti, reds. anm.).

Under måndagen gick Trafikverket även ut med sin nya prognos om när bron åter skulle kunna öppna för trafik. Istället för mitten av augusti som man tidigare trott räknar man nu med arbetet kommer vara klart i början av september. Mer specifik än så vill Trafikverket i nuläget inte vara. 

– Vi vill se att saker och ting blir som det är planerat. Vi kommer berätta lite längre fram under vecka 35. Då vet vi vilket dag och klockslag vi kommer öppna. Innan dess vill vi avvakta och se att jobbet verkligen fortskrider enligt den plan som ligger.

– Nu ska de reparera och fixa beläggninen på bron. Sedan ska de balansera det hela så att bron öppnar sig och stänger som den ska. När det är klart är allting klart.