Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya avgångskrav på Bodström – L och V vill inte se honom som landshövding

Artikel 3 av 6
Kritiken mot Bodström som landshövding
Visa alla artiklar

Redan i slutet av augusti höjdes röster mot att Thomas Bodström utsett till landshövding i Stockholms län. Nu stämmer Liberalerna och Västerpartiet in i kritiken.

Det är Vänsterledaren Jonas Sjöstedt och Liberalernas ekonomisk-politiske talesman Mats Persson som nu riktar stark kritik mot att Tomas Bodström har blivit utsedd till landshövding för Stockholm län. Det skriver Dagens Nyheter.

– Regeringen utser en av sina egna till landshövding, en person som har suttit i en styrelse för ett bolag som misstänks för omfattande ekonomisk brottslighet. Det faller på sin egen orimlighet, säger Vänsterns partiledare Jonas Sjöstedt till Dagens Nyheter.

LÄS MER: "Dra tillbaka utnämningen" – krav på att Bodström stoppas som landshövding

Det är inte första gången arga röster har höjts mot Bodström, sedan han utsågs till landshövding i slutet på augusti.

I september krävde ett 50-tal anställda på Pensionsmyndigheten öppet att regeringen skulle dra tillbaka utnämningen av den förre justitieministern.

Skälet till avgångskravet är Bodströms engagemang i det bedrägerianklagade fondbolaget Allra som misstänks ha lurat fondsparare på uppemot 150 miljoner kronor.