Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny vargattack i lördags – LRF:s regionchef kräver att fyra vargar skjuts av

 
Vargattackerna på Molstaberg
Visa alla artiklar

LRFs regionchef Carl Aschan kräver ett omedelbart beslut om skyddsjakt, enligt Land Lantbruk, efter en ny vargattack mot Molstabergs fårbesättning.

På lördag morgon upptäckte ägarna till Molstabergs fårproduktion att en eller flera vargar åter angripit får, rapporterar Land Lantbruk.

Det bara dagar efter en vargattack tidigare i veckan som var en av de största i Sverige. Fårägarna riktar skarp kritik mot myndigheterna. Någon skyddsjakt blir det inte tal om sade miljödirektör Göran Åström på länsstyrelsen efter den första attacken.

Nattens angrepp skedde i en annan hage närmare gårdscentrum.

– Men runt den hage som angreps i natt finns det rovdjursavvisande stängsel, säger Carl Aschan till Land Lantbruk. Nu kräver han att alla fyra vargar i reviret skjuts av.

Länsstyrelsen arbetar under dagen med ärendet. På lördagskvällen bekräftades att en ny ansökan om skyddsjakt lämnats in. Länsstyrelsen har ännu inte tagit ställning till den ansökan.