Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny TV-match på LT.se – se Syrianskas seriepremiär här: ”Tändvätska”

Seriepremiären blev uppskjuten två veckor. Men nu behöver Syrianska inte vänta längre.
På söndag inleder förra säsongens superettanlag säsongen i division 2 östra Götaland – hemma mot tippade topplaget Husqvarna FF. En match som spelas utan publik, men som LT-sporten sänder live från 14.55.
– Vi märker av suget efter fotboll – och det är roligt att kunna erbjuda en möjlighet att följa matchen, säger LT-sportens Jacob Sjölin.

Assyriska FF rivstartade LT-sportens nysatsning med direktsänd fotboll för två veckor sedan med att besegra Åtvidaberg 4-1.

På söndag är det Syrianskas tur att försöka ta premiärpoäng när de kliver in i division 2 östra Götaland – i en match som LT-sporten också sänder.

– Redan under fotbollens första helg tillbaka såg vi ett stort intresse för Assyriskas match bakom stängda dörrar. Därför känns det helt rätt att vi också kan sända Syrianskas seriepremiär på Södertälje fotbollsarena, säger LT-sportens Jacob Sjölin.

Frågor och svar om livefotbollen på LT: Här är ALLT du behöver för att se matcherna

Egentligen skulle Syrianska inlett säsongen borta mot Hässleholms IF, men det mötet flyttades till augusti – och Södertäljelaget fick istället starta serien på hemmaplan.

Husqvarna FF, som förra säsongen slutade på en tredjeplats i tabellen, bara en poäng från en kvalplats, står för motståndet. Och gästerna verkar få bära favoritskapet mot ett ungt Syrianska.

– Vi är kraftigt nederlagstippade men vi ska bevisa motsatsen. Det är bara 13 matcher i serien på grund av coronapandemin och vi ska ge allt i varje match. Att folk inte tror på oss kommer vi använda som tändvätska, säger lagkaptenen Bachir Katourgi.

Husqvarna FF inledde seriespelet redan för två veckor sedan då man tog emot IFK Hässleholm hemma på Vapenvallen. Där delade lagen på poängen i en match som slutade 2–2 efter en sen hemmakvittering.

Även i Jönköpingslaget satsar man på unga och egna produkter där talangen William Lind, född 2004, under fjolårssäsongen satte nytt klubbrekord som yngste debutant för A-laget. I år har man lyft upp ännu fler talanger till seniortruppen.

– Vi vill att våra ungdomar ska utvecklas i en seniormiljö. Sedan är det upp till dem hur de förvaltar det, säger tränaren Daniel Culha till klubbens hemsida.

Här hittar ni – på söndagsmorgonen – matchen mellan de tidigare superettaklubbarna.