Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny temalekplats invigs i Södertälje

Torsdagen den 20 september invigs den nya temalekplatsen i Glasberga i Södertälje.

Lekplatsen, som ligger centralt i bostadsområdet i Glasberga, kommer att ha jordbruk som tema. Barnen kommer att kunna köra traktor, åka båt, klättra och gunga vid lekplatsen. Dessutom finns en stor gräsyta för fri lek och bollsporter.

I närheten av lekplatsen finns också en bouleplan och ett utegym.

Lekplatsen har tagits fram av parkavdelningen på Södertälje kommun och Tema landskapsarkitekter, som valde temat jordbruk för att knyta an till platsens historia och Glasberga Säteri, skriver kommunen på sin hemsida.

– Vår hållning när vi planerar lekplatser är att de flesta bostäder i tätorten ska kunna nå en lekplats till fots. Platsen för lekplatsen ligger centralt i området och bland annat nära förskolan, säger Lova Mattsson Kjellqvist, landskapsarkitekt på Samhällsbyggnadskontoret på Södertälje kommun.

Kommunen har under flera år försökt få till en lekplats i området, ett arbete som dragit ut på tiden på grund av den de fornlämningar som man varit tvungen att ta hänsyn till.

Lekplatsen ligger mellan Ljustergatan och Astrid Lööfs gata och invigs vid klockan 16 den 20 augusti.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips