Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny storägare köper jättehus i centrum

Stadiumhuset och två fastigheter till bytte ägare vid månadsskiftet. Nu har ett nytt företag klivit in på Södertäljes fastighetsmarknad.

Några centrumfastigheter utmed gågatan har bytt ägare. Sveafastigheter och Tredje AP-fonden har köpt fyra centrumfastigheter av Aberdeen Asset Managent. Det är Stadiumfastigheten, fastigheten där SEB-banken ligger och fastigheten i kvarteret Asken där Luna vårdcentral ligger.

Det är Sveafastigheters och Tredje AP-fondens gemensamma bolag Fastighets AB Regio som köpt åtta fastigheter i Uppsala och Södertälje. Fastigheterna omfattar totalt närmre 38 000 kvadratmeter varav majoriteten är handel- och kontorslokaler. Tillträde var 1 februari 2016.

De fyra fastigheterna i Södertälje är centralt belägna utmed gågatan. Eric Bergström, Sveafastigheter i ett pressmeddelande:

– De nu förvärvade fastigheterna stämmer väl överens med Regios strategi att investera i handel och kontor i växande städer i Sverige. Södertälje är en ny och intressant marknad för oss.