Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny stor Fornhöjdenaffär är på gång

Knappt 400 hyresgäster på Fornhöjdsvägen och på Hyggesvägen lär få en ny fastighetsägare. På torsdag beslutas och förkunnas Telge bostäders senaste försäljning i kommunfullmäktige.

Ärendet är sekretessbelagt, men det är ingen hemlighet att TB jobbat med att sälja de aktuella fastigheterna. Men det är okänt vem som är köpare.

Det är fastigheterna på Fornhöjdsvägen 66–80 med 240 lägenheter, samt 144 lägenheter på Hyggesvägen 2–24 i Ronna som i en paketaffär varit ute till fösäljning.

För två år sedan sålde TB 340 lägenheter i Västra Blombacka, sedan har en mindre fastighet på Grusåsen samt några större i Geneta också sålts. Men trots att 120 nya lägenheter tillkommit (Lampan + de nya på vindarna i Fornhöjden) minskar beståndet.

– Vi säljer för att klara oss igenom moderniseringen, och kunna bidra till nyproduktion. Och för att vi inte får låna, förklarade Telge bostäders ordförande Ingela Nylund Watz (S) då försäljningen inleddes.

– Men även om vi minskar beståndet är vi ett stort bostadsföretag. Vi säljer ju inte de fastigheter som är lönsamma för oss, och vi kan inte minska kassaflödet hur mycket som helst. Jag har svårt att se att det kommer säljas något mer under den här mandatperioden, vi börjar närma oss ett stopp, förklarade Nylund Watz i augusti.