Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny ”Södertäljecertifiering” ska hjälpa mäklare att sälja in stan

En kurs i att tydliggöra Södertäljes positiva sidor, behövs det? Det tycker Södertälje kommun och Destination som började med att utbilda Fastighetsbyrån.

Under fredagsförmiddagen höll Södertälje kommun och Destination Södertälje kurs i Södertäljekunskap för Fastighetsbyrån. Fastighetsmäklarna

fick konkret information om Södertäljes historia, staden och vad som är aktuellt i kommunen.

Kunskap som är tänkt att de ska kunna ta vidare till sina kunder genom att berätta konkret om vad som är bra med Södertälje.

– Det kan bli aktuellt för andra företag att också genomgå certifieringen, säger Jeanette Lewald, projektledare på Destination Södertälje.

– Det här var ett kul gäng, men vi kommer också att utbilda andra som kan

behöva det.

Fastighetsmäklarna fick en positiv uppfattning av Södertäljecertifieringen.

– Jag är relativt ny som mäklare här i Södertälje och hade kanske inte en fullt lika positiv bild av staden från början, som jag har i dag. Därför känns det

viktigt med kursen, jag kommer att kunna förmedla det som jag nu upplever i omgivningarna, som är positivt för Södertälje på ett lättare sätt, säger Nahren Younan, som arbetar som fastighetsmäklare.

Inflyttningen till Södertälje har ökat de senaste två–tre åren.

– Jag har jobbat med att sälja bostäder i åtta år, de senaste åren upplever jag att fler människor kommer utifrån och köper bostäder här, det betyder att Södertälje som varumärke blir allt viktigare, säger Robert Persson på Fastighetsbyrån.

Han får medhåll av Thomas Aslan.

– Södertälje är en fin och bra stad med mycket aktiviteter att erbjuda sina invånare, här finns mycket närproducerat och lokala förmågor, vilket är roligt, säger han.

Prov i Södertäljekunskap

LT testade kursdeltagarna i hur mycket information som fastnat under certifieringen.

1. Hur många språk talas det i Södertälje ungefär?

– Runt 80 stycken.

2. Vad gör Södertälje så lättillgängligt?

– Europavägarna E4 och E20, Slussen, snabbtågen och pendeltågstrafiken.

3. Varför kallas Södertälje Kringelstaden?

– På grund av de ”ökända kringelgummorna” som sålde kringlor till båt och tågresenärer.

4. Nämn tre turistattraktioner.

– Tom Tits, Torekällberget, S/S Ejdern, Kulturhuset i Järna, konsthallen i Luna, t.ex.

5. Varför är Södertälje attraktivt för den aktiva människan?

– Det är lätt att sporta i Södertälje, här finns elljusspår, utegym, Raghildsborgsbacken och närhet till vattnet, för att nämna några saker.