Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny målvakt på väg till SSK?

Björn Bjurling gjorde en stormatch när SSK vann över Färjestad. Nu kan han få konkurrens om målvaktsspaden av den finska talangen Riku Helenius.

Enligt Helenius agent Jay Grossmans Twitterblogg kommer SSK att låna den 21-årige målvakten resten av säsongen.

Helenius har under säsongen tillhört NHL-laget Tamba Bay Lightnings där han dock endast stått en match.

– Helenius är en talangfull målvakt. Det är "kö" om speltiden nu för honom, så att gå till Södertälje innebär en bra chans för honom att få spela, säger Grossman till hockeysverige.se.

SSK:s sportchef Mats Kilström dementerar att klubben gjort klart med en ny målvakt. Däremot medger han att ambitionen är att komplettera målvaktssidan före den 31 januari då transferfönstret stänger.

– Jag har läst om Helenius-ryktet på internet. Det jag kan säga är att vi i dagsläget inte gjort klart med någon ny målvakt. Däremot är vi känsliga på målvaktssidan i och med att vi bara har två målvakter i a-truppen. Så, ja, vi letar efter en målvakt som kan konkurrera med Björn Bjurling och Pontus Sjögren, säger Mats Kilström.

Riku Helenius har under säsongen mest hållit till i AHL-laget Norfolk Admirals där han haft en räddningsprocent på 89,6 procent.