Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny målvakt lånas ut från Rögle till Södertälje: "Vi är mycket nöjda"

Rögle och Södertälje fortsätter att låna målvakter mellan varandra.
Nu lånas SHL-klubbens Emil Kruse ut till SSK under januari.
– Vi är glada över att ha hittat en plats där Emil får chansen att spela kontinuerligt och fortsätta utvecklas och tacksamma gentemot Södertälje, säger Rögles sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

I förra veckan lånades Rögles finske målvakt Ville Kolppanen ut till Södertälje för tre dagar och en match för att känna på matchspel efter sin hjärnskakning.

Efter en match med SSK återvände han till SHL-klubben och har sedan dess gjort två bra matcher.

Och nu står det klart att en ny målvakt lånas ut från Rögle till Södertälje.

– Vi är glada över att ha hittat en plats där Emil får chansen att spela kontinuerligt och fortsätta utvecklas och tacksamma gentemot Södertälje, säger Chris Abbott till klubbens hemsida.

Kruse har spelat elva matcher för Rögle den här säsongen och har på dessa en räddningsprocent på 86,05 och släpper i snitt in 4,03 mål per match efter att han räddat 253 av de 294 skott han fått mot sig.

Lånet sträcker sig över januari men Kruse kan när som helst kallas tillbaka till Rögle.

– Vi är mycket nöjda med Emil som gjort ett bra jobb för oss under säsongen. Vi har en speciell situation på målvaktssidan just nu och Kruse behöver spela matcher, säger Abbott.

► (+) Hockeypuls SHL #8: Problemet med huvudskador, Moras uppryckning i bottenstriden och bästa importspelarna i ligan

► (+) Hockeypuls allsvenska lista, plats 1–10: Triss i målvaktsess, supertalangen och poängkungen