Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny guidebok ska leda besökarna rätt ut i Södertäljes natur – släpps i april

I april kommer Södertälje kommuns nya utflyktsguide ut. Där kan man hitta tips på vandringsleder, fiskemöjligheter och nya naturreservat.

För att göra det lättare att hitta ut i naturen och upptäcka nya, natursköna platser har Södertälje kommun gjort en utflyktsguide, rapporterar SVT Nyheter. Boken kommer att presenteras på turistbyrån Södertäljebyrån sista veckan i april.

Läs även: Ny undersökning mäter kulturarvens värde för turism, sysselsättning och hållbarhet

Läs även: Igenväxt vandringsled öppnas för allmänheten

– Tanken är att utflyktsguiden ska ge lite inspiration med nytagna bilder och texter som ska få människor att just ta sig ut i naturen. Det finns massor att uppleva, fågelliv, fiskemöjligheter eller bara att vara ute och vandra och få en stund i naturen och kanske ett avbrott från den övriga vardagen, säger Anton Larsson som varit med och skrivit boken till SVT Nyheter.

I boken finns kommunens 24 naturreservat beskrivna. Här kan man även hitta tips på fina badplatser, fornlämningar, fiskemöjligheter och vandringsleder.

Läs även: Moderaterna vill ha alkoholförsäljning på gårdar i Västmanland