Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny frisörutbildning startar i Södertälje

Sivina Buyikbalik öppnar en privat frisskola i Södertälje. Hon har inrett nya lokaler på Klockarvägen i Geneta.– Det blir den tredje godkända frisörutbildningen i länet, säger hon.

För ett par år sedan lade kommunen ner frisörutbildningen på Ekenbergska gymnasiet. En av dem som jobbade där som lärare var Sivina Buyikbalik. Nu startar hon en egen frisörutbildning i Södertälje – Södertälje frisörskola. Under de senaste veckorna har hon gjort iordning lokalerna på Klockarvägen 114 i Geneta; en frisörsalong med tio stolar för lika många elever, en teorisal samt en recception.

– I dag finns två godkända frisörutbildningar i Stockholmsområdet, vi blir den tredje i länet. I landet finns elva godkända utbildningar, säger Sivina Buyikbalik, vars utbildng fått godkänt av Sveriges frisörföretagare och Handelsanställdas förbund.

I augusti kör första terminen igång. Men utbildningen är inte gratis, ett års utbildning kostar 130 000 kronor.

– Efter två terminer garanterar vi två års jobb  ute på frisörsalonger och efter det utför de sina gesällbrev och blir kvalificerade frisörer, Sivina Buyukbalik, som själv jobbat 35 år som frisör, de tio sista åren som lärare.