Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förskola planeras i Järna

Det planeras för ytterligare en förskola i Järna, ett stenkast från den nybyggda och inflyttningsklara förskolan vid Ljungbacken.

Ett förslag till detaljplan har tagits fram för en förskola vid Norrtuna. Aktuellt område ligger nordost om och i direkt anslutning till Rönnvägen och väster om bostadsområdet Norrtuna.

Här har den Waldorfpedagogiska förskolan Fröet tänkt bygga nytt med plats för 45 barn. Förskolans verksamhet bedrivs i dag i lokaler i centrala Järna som hyrs och där kontraktet kommer att upphöra.

Förutom att en ny förskola löser lokalfrågan för Fröet så skulle den även möjliggöra en viss utökning av antalet barn, från dagens 35 tillåtna.

Hitintills har inga krokben lagts för planprocessen utan den 18 januari hålls ett andra samrådsmöte i Järna och därefter ska planen ställas ut innan den kan antas. I bästa fall kan förskolan därefter börja byggas i höst.