Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny förlust för Södertelge VBK

Södertelge VBK försöker få till ett trendbrott. Det gick inte på onsdagen heller. Det blev förlust hemma med 0-3 mot Tierp.

Spikern Hampus Randén har svårt att hitta orden efter förlusten när han ska försöka sammanfatta matchen.

- Så här har det sett ut. Vi börjar bra, men sedan dippar det, säger han kort.

Tierp tog visserligen snabbt en klar ledning i första set. Men Södertelge kom igen starkt och avslutade med att rädda tre raka setboller och föll med 22-25. SVBK förlorade det andra setet med 19-25, men även där var laget med långt in i setet.

- Vi dippade väl inte riktigt lika mycket som vanligt, säger Hampus Randén när han försöker hitta något som i alla fall går åt rätt håll när trendbrottet uteblev.

Sista setet blev SVBK:s bästa. Laget tog kommandot och ledde bland annat med 18-15. Men Tierp gick till slut ikapp och vann setet med 22-25.

- Vi lyckades döda anfallen. Men så fick deras passare (Jarron Mueller) fick in några snabba servar och vi tappade för många poäng. Så har det sett ut i många matcher. Vi hänger inte med och så tappar vi setet, säger Hampus Randén.

Tierp tog lite snabbare beslut i anfallen. Samtidigt hade de en förmåga att rädda bollar som både hemmaspelarna och publiken trodde var vunna.

Det var nionde raka förlusten och SVBK ligger nia, näst sist i tabellen. Och avslutningen blir intressant. Närmast väntar tian RIG Falköping, på hemmaplan. Sedan följer sexan Sollentuna hemma, åttan Habo borta och slutligen sjuan Vingåker hemma.

- Jätteviktiga matcher. Men både Habo och Vingåker har blivit mycket bättre så det blir tufft. Vi måste se till att få bra träningar för att klara av det här, avslutar Hampus Randén.

Han fick priset som bästa hemmaspelare för sin effektivitet i det han gjorde. SVBK:s poäng gjordes av: Luke Sim, 14, Hampus Randén och Ashur Ibrahim, 9, David Åkerman och Linus Tholse, 6, och Anton Kjernholm, 2.