Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny duo ska lyfta Alvik - debuterar mot Telge

Telge ser ut att vara ett lag för semifinal. Alvik vill ändra på det.Två amerikanska nyförvärv debuterar i dag – och är tänkta att lyfta klubben.

Annons

Alvik kan mycket väl stå på andra sidan när det drar ihop sig till kvartsfinal för Telge. På så sätt är kvällens 08-derby i Åkeshovshallen lite av en försmak av slutspelet.

Och inför andra delen av säsongen förstärker nu Alvik med två amerikanskor. Just det som Telge försökte med förra säsongen.

Det handlar om centern Shareta Brown och guarden Syessence Davis.

– Vi får in mer rutin, mer konkurrens och det kommer bli en nytändning inför den avslutade delen av säsongen. De kommer spetsa till laget och stärka oss att nå en semifinalplats, säger Alviks klubb- och sportchef Carolina Håkanson.

Brown gjorde hela 22 poäng och tog nära 15 returer sista året på college, men det var för division två-skolan Wayne State. Davis är däremot mer av en defensiv rollspelare, som kommer från finska PeKa.

– Nu får de in energi. Det kan betyda mycket för ett ungt lag, säger Telgecoachen Hanna Bouldwin, som har försökt skapa sig en bild av de debutande importerna.

– Men fokus är på oss. Vi vet att Alvik gillar när försvaret inte är samlat, att få upp farten och att de kommer jobba hårt i försvar.