Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny chef på LT: Det kommer inte bli enkelt

Olov Carlsson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare på LT och Norrtelje tidning.– Det ska bli otroligt spännande att tillsammans ta sig an uppgiften att möta framtiden. Det kommer inte bli enkelt, men det kommer gå.(Uppdaterad 10.03)

Annons

Som LT tidigare skrivit slutar nuvarande chefredaktör Anna Liljehag. Nu meddelar Mittmedia att Olov Carlsson tar över som chefredaktör och ansvarig utgivare både på LT och Norrtelje Tidning.

– Jag känner mig nöjd med den här lösningen. Han har en lång chefserfarenhet men också erfarenhet av lokala medier. Han verkar känna till Södertälje och hur Södertälje är som stad och det känns skönt, säger Anna Liljehag, nuvarande chefredaktör på LT.

Olov Carlsson säger till LT att han tackade ja till erbjudandet bland annat därför att Södertälje är en spännande region med otroligt stora utmaningar men också otroligt stora möjligheter.

– Jag går i gång på roliga och spännande uppdrag och det här är ett roligt och spännande uppdrag, säger han.

Han har varit chef för nyhetsavdelningen på SVT där han drivit igenom stora förändringar i det regionala nyhetsarbetet, bland annat startades lokalredaktionen i Södertälje. Ett beslut han manade på.

– Förändringen innebar mycket större digitalt fokus och att man kom ännu närmare människorna och deras vardag. Det är nyckeln för att fortsatt vara relevant. Människor ska känna att ”mitt mediehus finns alltid där för mig”, säger Carlson.

Olov Carlsson har en lång bakgrund som bland annat redaktionschef och ansvarig utgivare för TV4 Norrbotten och tidningschef och ansvarig utgivare för Piteå-Tidningen.

Han trycker på att det han vill jobba för en kontinuerlig uppdatering digitalt och att säkerställa kvalitetsjournalistisk där lokaltidningen avslöjar det som andra vill dölja.

– Jag tror på den lokala och regionala journalistiken. Den går inte att värdera högt nog för det svenska samhället och demokratin. Det ska bli otroligt spännande att tillsammans ta sig an uppgiften att möta framtiden. Det kommer inte bli enkelt, men det kommer gå.

Till en början tror han inte att läsarna kommer märka så stor skillnad.

– Det här är starka titlar med redan bra journalistik. Förhoppningen är väl alltid att sätta avtryck men vi pratar inga revolutionerande förändringar. Bara att skruva till, förfina och göra bättre, säger Carlson.

Olov Carlsson har enligt Mittmedia fått i uppdrag att se över och komma med förslag på en gemensam redaktionell organisation för Länstidningen i Södertälje, Norrtelje Tidning och Nynäshamns Posten.

Han tillträder nästa vecka och arbetar i steg ett fram till årsskiftet med möjlighet till förlängning. Anna Liljehag slutar i samband med sommarsemestern.

Annons