Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny chans för Telge att få hemmaplansfördel

På onsdagkvällen spelas sista omgången i damernas basketliga. Telge Basket möter Mark borta och har en ny chans att skaffa sig hemmaplansfördel inför kvartsfinalen.

Seriefyran Telge hade chansen hemma i lördags. Men föll snöpligt med en poäng hemma mot Visby. Seriefemman Alvik förlorade borta mot Sallén och ligger två poäng efter Telge. Just de två lagen kommer att mötas i SM-kvartsfinalen och ligafyran för hemmaplansfavör.

Förutsättningarna är enkla. Telge blir fyra om laget slår Mark. Vid förlust tar Alvik med största sannolikhet över fjärdeplatsen eftersom lagen i den sista omgången möter jumbolaget Akropol.

– Det känns jättebra att ha allt i egna händer. En bra förberedelse inför slutspelet också att ha en match som betyder mycket i sista omgången, säger Telges coach Markos Kiriakidis.

Att laget missade att säkra platsen i helgen väljer han att försöka se positivt på.

– Vi har bearbetat den matchen och ser framåt. Hade vi vunnit hade matchen mot Mark varit betydelselös. Nu får vi en riktig test på var vi står, säger Markos.

Han har tillgång till alla utom långtidsskadade Anita Ilic och Josefin Olheim som brutit säsongen då hon är gravid.

– Vi har vetat av att det skulle bli så här. Vi har fått flytta runt en del spelare till andra positioner men det börjar sitta nu, säger Markos Kiriakidis optimistiskt.

Telge har vunnit lagens bägge tidigare möten den här säsongen. 

- Det är bra för självförtroendet att veta att vi kan slå dom, menar Markos.

För Telges bägge amerikanskor Taneisha Harrison och Ashley Daniels har även den fördelen att de har spelat med Mark tidigare.