Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny back på väg till SSK

Ett rykte placerar backen Simon Karlsson i SSK. Han själv är hemlighetsfull i frågan. Men SSK-tränaren Mats Waltin bekräftar att han tränat med klubben i dag. 

Simon Karlsson, 23, har varit borta från hockeyn i över två års tid på grund av sin körtelfeber och dess eftervärkningar. Men nu är han aktuell för SSK enligt uppgifter från BLT. Mats Waltin bekräftar att Karlsson, som senast kommer från HV71, varit med klubben och tränat i dag. 

- Ja, det stämmer. Han har kört med oss i dag. I övrigt finns det inte så mycket mer att säga om det. Det finns inget kontrakt eller så just nu. Vi har förhoppningar om att få in honom, men ingenting är klart. 

Varför är han en intressant spelare?

- Han är en väldigt spelskicklig back och man ser att det finns mycket hockey i honom. Men sen har han med hockeymått mätt varit borta väldigt länge och det är klart att han är lite rostig. Jag och Simon har haft ett jättebra resonemang och är på det klara med var vi har varandra, säger Waltin. 

När LT-sporten når Simon Karlsson är han hemlighetsfull och vill inte säga att han tränat med SSK. Men en sak är klar, och det är att klubben är intressant, samt att det snart kommer bli klart med en klubb. 

– SSK är en av klubbarna som är intresserade, men jag kommer inte kommentera om det är aktuellt med just dem. Jag har pratat med dem och fått en väldigt bra bild av klubben. Sen har jag en kompis som bor där som jag haft mycket kontakt med. Så det känns bra.

När kommer du bli klar för en klubb?

–Troligtvis kommer det bli klart i morgon eller i över morgon. Och då handlar det om ett try out-kontrakt för min del. 

Kommer vi att höras vid igen när du är klar för SSK?

– Haha, det återstår att se. Du kommer märka det snart.

Din körtelfeber har hållit dig borta länge, hur mår du nu?

– Jo då, det känns ganska bra tycker jag. Har kört på länge på egen hand, och de fem sista veckorna innan semestern tränade jag på för fullt med Karlskrona. Målsättningen är att komma tillbaka. Sen kan jag inte lova att det kommer att hålla tyvärr.

Innan Karlsson skrev på för HV71 för två år sedan kom han från en framgångsrik säsong i moderklubben Karlskrona HK i hockeyallsvenskan där han gjorde 16 poäng på 37 matcher.