Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny åtgärd: Genomfartstrafik på Mälarbron förbjuds

Monteringen av nya balken på motorvägsbron pågår för fullt. Samtidigt planeras nu för att stoppa genomfartstrafiken via Mälarbron.

Monteringen av den nya brobalken är i gång sedan den anlänt Södertälje under helgen.

Under måndagen gick Trafikverket ut med sin nya prognos, att bron ska kunna öppna för trafik igen i början av september.

Och under gårdagen hölls det numera ordinarie samverkansmötet i stadshuset mellan alla aktörer som är inblandade i brofrågan.

– Det här är inte en fråga bara för Södertälje, det är en regional och nationell fråga. Vid mötet deltog runt 25 personer, från kommunen, Astra Zeneca, Scania, Sjöfartsverket, SL, Nobina, länsstyrelsen, räddningstjänsten och polisen, säger Lenita Granlund, tillförordnad stadsdirektör den här veckan.

– På mötena uppdaterar vi varandra på läget. Fungerar planeringen, håller tidsramar, kan vi få fler att åka kollektivt för att undvika köer. Och så vidare.

Under gårdagens möte diskuterades bland annat trycket i centrum.

– Vi vill inte ha trafik genom Södertälje och därför ska Mälarbron stängas av för genomfartstrafik. Skyltar med ”genomfart förbjuden” kommer därför att sättas upp på måndag, säger Lenita Granlund.